Thursday, July 06, 2006

Ιταλία, Calciopoli, η ελληνική ψηφοθηρία και τα σπίτια που κλείνουν λόγω στοιχημάτων...

Πριν από λίγες ώρες τελείωσε και ο δεύτερος ημιτελικός του παγκοσμίου κυπέλλου και πλέον το ζευγάρι του τελικού είναι: Ιταλία-Γαλλία...
Ένα ζευγάρι που αν το παίζαμε στο στοίχημα για τελικό στην αρχή του παγκοσμίου κυπέλλου αυτή τη στιγμή θα χαζεύαμε τις δεσμίδες με τα 100ευρα και στα μάτια μας θα υπήρχε η ίδια λάμψη που υπάρχει στα μάτια του θείου Σκρουτζ όταν βρίσκει στο δρόμο μια δεκάρα!
Η Ιταλία κούτσα κούτσα πέρασε από τον όμιλό της και χωρίς να παίξει σπουδαία μπάλα μέχρι το χτεσινό παιχνίδι με τη Γερμανία έφτασε στον τελικό έχοντας στον πάγκο της τον κατά γενική ομολογία καλύτερο προπονητή της διοργάνωσης... Πανάξια κατά τη γνώμη μου.. Η Ιταλία, η οποία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο συγκλονίζεται από το σκάνδαλο του Calciopoli με τα στημένα παιχνίδια και με τις ποινές για μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές ομάδες να φαντάζουν πολύ αυστηρές, την Κυριακή θα διεκδικήσει την κορυφή του ποδοσφαίρου...Την ίδια ώρα που η πρωταθλήτρια Γιουβέντους ενδεχομένως θα χάνει τα 2 τελευταία της πρωταθλήματα με παράλληλο υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία, η Μίλαν θα υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία και θα τιμωρείται με -3 βαθμούς στο καινούργιο πρωτάθλημα ενώ Λάτσιο και Φιορεντίνα θα την ακολουθούν στην ίδια κατηγορία με δώρο -15 βαθμους!!
Αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά της ιταλικής δικαιοσύνης είναι πως δυστυχώς ακόμα και στη χώρα των "μαφιόζων" η δικαιοσύνη παίρνει αποφάσεις χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, πράγμα που δεν γίνεται στη χώρα μας...
Και αναφέρομαι στη χώρα μας γιατί έχει αποδειχθεί περίτρανα σε πολλές περιπτώσεις πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι ανάλογες με τις ιταλικές λόγω της ψηφοθηρίας των πολιτικών μας...Παραδείγματα πολλά...
Πρώτος ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας δεν υποβιβάστηκε για τα χρέη του Κοσκωτά 15 χρόνια πριν..Αντίθετα θεσπίστηκε ειδικός νόμος για να γίνει ευνοϊκή πληρωμή των χρεών σε βάθος χρόνου..
Στον ίδιο ειδικό νόμο μπήκε πριν 2 χρόνια και η ΑΕΚ και έτσι παραγράφηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρεών που άφησαν οι κερδοσκόποι πρόεδροι της ομάδας και η ομάδα δεν υποβιβάστηκε στη Δ' Εθνική κατηγορία..
Και τέλος οι ομάδες της Θεσσαλονίκης οι οποίες σε κάθε άθλημα τα τελευταία χρόνια πάντα είναι μεταξύ χρεοκοπίας και διάλυσης με τους παίχτες απλήρωτους να κάνουν προσφυγές αλλά λες και γίνεται ένα θαύμα κάθε καλοκαίρι και καταφέρνουν την τελευταία στιγμή να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στα εθνικά πρωταθλήματα!!
Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι πολιτικοί που μας κυβερνούν φοβούνται να πάρουν τις σωστές αποφάσεις γιατι απειλούνται με "μαύρισμα" στις εκλογές απο τους δυσαρεστημένους ανεγκέφαλους οπαδούς της εκάστοτε ομάδας οι οποίοι θέτουν είτε το ποδοσφαιρικό είτε το μπασκετικό τμήμα της ομάδας τους πιο πάνω και από την εκλογή της κυβέρνησης της χώρας!!
Το άλλο μεγάλο θέμα όμως που δημιουργείται με τη διεξαγωγή του Μουντιάλ είναι το κατά πόσο σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι δυνατόν να "στήνονται" παιχνίδια μόνο και μόνο για να βγαίνουν κερδισμένες μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων...Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο αγώνας Βραζιλίας-Γαλλίας..
Πόσος κόσμος πριν αρχίσει η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν πόνταρε τα λεφτά του στη Βραζιλία του εξωγήινου ποδοσφαίρου για την κατάκτηση του κυπέλλου? Η απάντηση είναι, εκατομμύρια (Σε αυτό το μεγάλο πλήθος ανήκω και εγώ!!)
Και όμως, αυτή η Βραζιλία κατατροπώθηκε στα προημιτελικά από την παρέα του Ζιζού που πάει και αυτή στον τελικό, από την εθνική ομάδα της Γαλλίας, η οποία στο προηγούμενο Μουντιάλ είχε τερματίσει τελευταία στον όμιλό της πίσω από μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως η Δανία, η Ουρουγουάη και η Σενεγάλη!!
Και όμως, η Βραζιλία του Ροναλντίνιο ( αυτός είχε το μυαλό του στα πατατάκια και στις τσίχλες που διαφημίζει!!), του Ρονάλντο ( αυτός που είχε παίξει πριν 8 χρόνια στον τελικό της Γαλλίας μόνο και μόνο επειδή του το επέβαλε το συμβόλαιό του με εταιρεία αθλητικών ειδών και σερνόταν), η Βραζιλία των αστέρων μας πήγε όλους στον κουβά!!
Και δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου καθώς έχασα μόλις 20 ευρώ, αναφέρομαι σε όλους αυτούς τους ταλαίπωρους που έπαιξαν αρκετές χιλιάδες ευρώ ο καθένας στη Βραζιλία και τώρα βρίσκονται, αν όχι σε δεινή, έστω σε δύσκολη οικονομική κατάσταση...
Δεν είναι μυστικό πως σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο παίχτηκαν αστρονομικά ποσά από εκατομμύρια παίχτες..Πλέον αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι πως όσο παίζονται τόσα πολλά χρήματα σε τέτοιες διοργανώσεις, τέτοιες "περίεργες" εκπλήξεις τύπου Ελλάδας στο Euro 2004, οι οποίες βγάζουν νοκ άουτ τους περισσότερους παίχτες και κάνουν τις εταιρείες στοιχημάτων να θησαυρίζουν, θα συμβαίνουν.. Με την παρουσία τέτοιων ομάδων σε ημιτελικούς και τελικούς, στάδιο στο οποίο μια τέτοια ομάδα δεν παίζει μπάλα αλλά ξύλο και αμυντικό ποδόσφαιρο ( το γνωστό καντενάτσιο) μέχρι αηδίας τα μοναδικά αποτελέσματα που θα προκύπτουν είναι η απώλεια του ενδιαφέροντος από τον κόσμο, η δυσφήμηση του αθλήματος και το πιο σημαντικό: η μεγάλη τρύπα που θα παρουσιάζεται στα πορτοφόλια των περισσότερων παιχτών...
Και τα καλύτερα έρχονται!! Έχουμε και το Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας αυτό το καλοκαίρι!!!! Φυλαχτείτε!!!!

2 comments:

gypsy noir said...

strange days...

Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»