Sunday, June 18, 2006

G.Bush Jr : Ένας επικίνδυνος πλανητάρχης, ένα ηλίθιο και άβουλο πιόνι των πολυεθνικών...

Στην ιστορία μένουν τις περισσότερες φορές άνθρωποι κυρίως για την συμβολή τους στην πρόοδο της τεχνολογίας, των γραμμάτων, των τεχνών και γενικότερα για τη συμβολή τους στη βελτίωση των συνθηκών ζωής σε αυτόν εδώ τον πλανήτη όπως ο Τόμας Έντισον, ο Γουτεμβέργιος, ο Γαλιλαίος, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι κ.α...
Ωστόσο ουκ ολίγες φορές στην ιστορία μένουν και άνθρωποι οι οποίοι έγιναν γνωστοί για τους πολέμους που έχουν κερδίσει όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, άλλοι για την αυτοκαταστροφική τους μανία όπως ο Νέρων και ο Αδόλφος Χίτλερ..
Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία μια θέση ανήκει δικαιωματικά και στον Τζορτζ Μπους το νεότερο, το γνωστό στους περισσότερους σαν πλανητάρχη ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια δείχνει ότι συνεχίζει με συγκλονιστική επιτυχία το έργο του μπαμπάκα του καθώς και των περισσότερων προέδρων της Αμερικής...
Και ποιό είναι αυτό το έργο? Η εδραίωση της Αμερικής στην κορυφή και ο χαρακτηρισμός της πλέον ως ο μεγαλύτερος δυνάστης στον κόσμο!!
Όλα αυτά οφείλονται εν μέρει και στον σημερινό πρώτο άνδρα των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος μέρα με τη μέρα δείχνει έτοιμος να ξεπεράσει όλους τους προκατόχους του!!
Τι να πει κανείς για τον Τζορτζ Μπους τζούνιορ? Τι να πρωτοπεί?
Για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν εκεί όπου για το καλό του κόσμου και για την εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης ανέτρεψε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν έστω και αν ήταν ίδια και χειρότερη από εκείνον, ψάχνωντας στα όρη και στα άγρια βουνά τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα?
Για τον πόλεμο στο Ιράκ όπου με το πρόσχημα των χημικών όπλων τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ ανέτρεψε τη δικτατορία του Σαντάμ Χουσσεϊν κάνωντας έτσι την παγκόσμια ειρήνη πιο στέρεη? ( ενώ καθημερινά ακόμα και σήμερα σκοτώνται άμαχοι)
Υπάρχουν πολλά ωραία περιστατικά στην καριέρα του πλανητάρχη μας...Υπάρχει όμως και μια στιγμή στη διάρκεια της κυριαρχίας του που μένει αξέχαστη:
Όταν ο αμερικανοθρεμμένος Οσάμα Μπιν Λάντεν πραγματοποιούσε το πιο δυνατό χτύπημα εναντίον της Αμερικής στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, ο Τζορτζ Μπους βρισκόταν σε νηπαγωγείο της Φλωώιντα όπου μαζί με άλλα παιδάκια της νοημοσύνης του διάβαζε ένα ωραίο παραμυθάκι!! Η συγκλονιστική αντίδρασή του όταν τον ενημέρωσαν οι επιτελείς του πως είχε χτυπηθεί η πατρίδα του στο πιο σημαντικό οικονομικό της κέντρο - συνέχισε να διαβάζει το παραμυθάκι του (προφανώς δεν ήξερε ο άνθρωπος πώς τελειώνει η ιστορία της Σταχτοπούτας και είχε μεγάλο ενδιαφέρον να το μάθει!!)- και η παροιμιώδης ψυχραιμία με την οποία χειρίστηκε το όλο θέμα θα μείνουν για πάντα στην ιστορία!!
Νέο θύμα του πλανητάρχη φαίνεται πως θα είναι το Ιράν... Ο δαιμόνιος πρόεδρος έψαξε και έμαθε πως οι Ιρανοί έχουν ξεκινήσει το πυρηνικό τους πρόγραμμα και δεν θα το αφήσει έτσι.. Γιατί με αυτή τους την κίνηση οι Ιρανοί θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.. Ο νέος Σέρλοκ Χολμς βρήκε επίσης πως το Ιράν υποθάλπτει όπως και το Ιράκ αυτά τα κακά παιδιά της Αλ Κάιντα.. Έφτασε πια ο κόμπος στο χτένι.. Πρέπει οπωσδήποτε να χτυπηθεί το Ιράν.. Είτε αυτό γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του Ο.Η.Ε και του Συμβουλίου Ασφαλείας είτε όχι (όπως στην περίπτωση του Ιράκ).. Τζορτζ και Τόνι (αυτός της Αγγλίας μωρέ!!), αχώριστα φιλαράκια, μαζί θα δώσουν τη μάχη τους κατά του Ιράν!! Για την παγκόσμια ειρήνη ρε γαμώτο!!
Άσχετα βέβαια που όλος ο κόσμος, πλην μερικών εκατομμυρίων Αμερικάνων, γνωρίζει πλέον τους πραγματικούς σκοπούς όλων αυτών των επεμβάσεων..
Πίσω από τους πολέμους του πλανητάρχη μας κρύβονται (όχι και τόσο πολύ πλέον) πολυεθνικές εταιρείες που αναλαμβάνουν πριν τους βομβαρδισμούς τον εξοπλισμό του στρατού με διαφόρων ειδών πολεμοφόδια και μετά τους βομβαρδισμούς την ανοικοδόμηση των διαλυμένων χωρών-θυμάτων... Επίσης άλλες πολυεθνικές εταιρείες επωφελούνται τη διάλυση της κάθε χώρας και συνάπτουν ληστρικές συμφωνίες με τις κυβερνήσεις που ανεβάζει ο ίδιος ο πλανητάρχης μετά τους βομβαρδισμούς για την εκμετάλλευση του σημαντικότερου παραγόμενου προιόντος της...
Στο Αφγανιστάν ήταν το φυσικό αέριο, στο Ιράκ το πετρέλαιο, στο Ιράν τι? Μήπως πάλι το πετρέλαιο αλλά και τα πυρηνικά? Λες να θέλει ο πλανητάρχης να συγκεντρώσει στη χώρα του το μεγαλύτερο ποσοστό του διαθέσιμου πετρελαίου ώστε μετά να καθορίζει εκείνος την τιμή πώλησής του στην Ευρώπη αναγκάζοντας έτσι τους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν... τεμενάδες και να συμφωνούν σε ό,τι προτείνει? Μπα... Δεν είναι τόσο έξυπνος ώστε να το κάνει αυτό... Οι εταιρείες όμως που εδώ και δεκαετίες βρίσκονται στο παρασκήνιο είναι!!
Και αν όλα πάνε καλά, επόμενος στόχος είναι η Βόρειος Κορέα η οποία μπορεί και αυτή με τα πυρηνικά της να απειλήσει την παγκόσμια ειρήνη...
Το άλλο ωραίο που συμβαίνει με τον πλανητάρχη είναι ο τρόπος με τον οποίο εκλέγεται!!
Την πρώτη φορά που εκλέχθηκε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αμερική ( αυτά που δεν ήταν υπέρ της εκλογής του Μπους, αλλά του άλλου!!) έκαναν λόγο για νοθεία... Υπήρχαν ολόκληρα χωριά σε πολιτείες της Αμερικής στα οποία οι κάτοικοι ενώ ψήφιζαν υπέρ των δημοκρατικών είτε φαίνονταν πως ψήφισαν δαγκωτό Μπους είτε απλά δεν λαμβανόταν ως έγκυρη η ψήφος τους..
Τη δεύτερη φορά ήταν το αποκορύφωμα! Εκτός του ότι πάλι οι δημοκρατικοί μιλούν για νοθεία, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, με τη δημοτικότητα του πλανητάρχη στη χαμηλότερη τιμή της, εμφανίζονται μετά από αρκετό καιρό αυτοί οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και απειλούν με επιθέσεις σε αμερικανικά εδάφη! Ο Αμερικανικός λαός, γνωστός για τα υψηλά επίπεδα νοημοσύνης του με τους 9 στους 10 Αμερικανούς να είναι πιστοί στο δόγμα: Δουλειά, McDonald's και καλωδιακή τηλεόραση, βρίσκεται σε δίλημμα..
Ποιον να ψηφίσουν? Τον αντιπρόσωπο των δημοκρατικών ο οποίος έχει εξαγγείλει πως θα δώσει γενναίο μερίδιο του προϋπολογισμού σε τομείς όπως η παιδεία ή τον αντιπρόσωπο των ρεπουμπλικανών ο οποίος θα δώσει πιο πολλά στην άμυνα του κράτους αλλά και στην επίθεση?
Και έτσι ο Τζορτζ Μπους τζούνιορ, νικητής και σε αυτές τις εκλογές, θα συνεχίσει μέχρι και το τέλος της θητείας του η οποία θα είναι και η τελευταία ( εκτός και αν αλλάξει ο ίδιος το νόμο που ισχύει στις ΗΠΑ) το θεάρεστο έργο του!!
Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας και ακόμα πιο πολύ οι φίλοι μας (!) οι Αμερικάνοι είναι: Για πόσο καιρό ακόμα θα αφήσουμε στην εξουσία έναν άνθρωπο ο οποίος μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν επικίνδυνος για τον ίδιο του τον εαυτό (είχε πρόβλημα αλκοολισμού) και ο οποίος τώρα είναι επικίνδυνος για ολόκληρη την ανθρωπότητα να παίζει με το μέλλον όλων μας?

2 comments:

Anonymous said...

Great site lots of usefull infomation here.
»

Anonymous said...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»