Thursday, July 27, 2006

Save the whale!!

Πρώτη ημέρα διακοπών και όπως λέμε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται... Ή από το μεσημέρι!! Ανάλογα τι ώρα ξυπνάει ο καθένας!! Μετά από ένα βασανιστικό ξύπνημα στις 14:35 συνοδευόμενο από μπισκότα, κρουασάν και χυμούς κατόρθωσα μισή ώρα αργότερα να πάω στην πλησιέστερη παραλία... Τι το ήθελα ο καψερός??
Πρώτα από όλα ο κόσμος ήταν υπερβολικά πολύς για την έκταση της παραλίας και η ακτή είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης για τους "τζαμπατζήδες" που δεν ήθελαν να πληρώσουν 10 ευρώ για να κάτσουν σε 2 ξαπλώστρες (4 ευρώ η μία + 2 η ομπρέλα)!! και που μάχονταν για να βρουν κάποιο τετραγώνικο μέτρο ώστε να στήσουν την ομπρελίτσα τους!!
Οικογένειες με 4 και 5 παιδιά (έπεσα σε όλους τους πολύτεκνους) με τη μαμά είτε να φωνάζει συνεχώς " Γιαννάκη, Γιωργάκη, Μαρία μην μπαίνετε τόσο μέσα" είτε να βγάζει από τα δεκάδες σακουλάκια κάθε είδους φαγητό για να τα ταϊσει ήταν επίσης μια συνηθισμένη εικόνα!!
Παιδάκια κάθε ηλικίας να παίζουν με τα κουβαδάκια τους, να σκάβουν πηγάδια-παγίδες για κάθε λουόμενο, να τρέχουν πάνω κάτω βρέχοντας όποιον κρύωνε να μπει στη θάλασσα και να ερεθίζουν τα ωραία ροζ αυτιά μου με τα κλάματα και τα ουρλιαχτά τους ήταν πραγματική απόλαυση!!
Όλα τα άντεχα εκτός από αυτή την έλλειψη αυτογνωσίας που διακατέχει τις γυναίκες περισσότερο...
Δηλαδή, ενώ έπεφτε ορισμένες φορές το μάτι μου σε μερικές ωραίες υπάρξεις με αρκετά καλό σώμα, υπήρχαν στιγμές που κοιτούσα έντρομος κάποιες άλλες υπάρξεις προσπαθώντας σε πρώτη φάση να ξεχωρίσω αν ήταν όντως γυναίκες ή ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος φαλαινών που βγαίνουν στη στεριά και περπατάνε (!) και σε δεύτερη φάση να διακρίνω πού είχε κρυφθεί-σφηνωθεί το μαγιό τους και δεν φαινόταν!!
Σε αυτό το σημείο οφείλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους ανθρώπους που έχουν λίγα ή πολλά κιλά παραπάνω από όσο θα έπρεπε... Απλά θεωρώ εξευτελιστικό για τους ίδιους και στη συγκεκριμένη περίπτωση για τις ίδιες το γεγονός οτι βγαίνουν στην παραλία με το ίδιο μαγιό που διαφημίζει η Κλόντια Σίφερ ή κάποιο άλλο γνωστό μοντέλο...
Είναι δυνατόν να φοράει το ίδιο μαγιό μια κοπέλα η οποία έχει τα τριπλάσια κιλά της συμπαθέστατης μοντέλας?
Γλυκιά μου κοπέλα, όσο ωραίο και να είναι το συγκεκριμένο μαγιό, πρέπει να καταλάβεις πως δεν είναι για τα κυβικά σου!! Βάλε ένα ολόσωμο, μια στολή δύτη που λέει ο λόγος!! Πιο πολύ θα σου πηγαίνει και δεν θα σε κοιτάει και όλη η παραλία με το ίδιο έντρομο βλέμμα...Στην τελική μερίμνησε να κάνεις μια δίαιτα εξπρές 1-2 βδομάδες πριν φύγεις για διακοπές ώστε να μην είναι τόσο αποκαρδιωτικό το θέαμα...
Δεν πρόκειται να αναφερθώ σε περιπτώσεις γυναικών στα ανάλογα κυβικά που φοράνε μπικίνι με string ή κάνουν topless γιατί τέτοιες περιπτώσεις ξεπερνούν κάθε όριο...
Λίγη αξιοπρέπεια και λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει!!!

No comments: