Wednesday, August 27, 2008

Χάος...

Μετά το χτεσινό παραστράτημα, ξανά πίσω στα δικά μας..


Από πού να αρχίσει κάποιος και πού να τελειώσει??

Η κατάσταση στη χώρα μας είναι τραγική.. Ο υπουργός οικονομίας προαναγγέλει αυξήσεις στους φόρους, ο πρωθυπουργός της διαφάνειας και της ταπεινότητας δεν θέλει να σκέφτεται το γεγονός να μείνει πάλι με 151 βουλευτές και τρέχει πάλι να συναιτήσει τους "αντάρτες" βουλευτές του και μέσα σε όλα έχουμε και το Γιωργάκη να δηλώνει πως πρέπει να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση του ντόπινγκ και πως όλοι πρέπει να σκεφτούμε τις ευθύνες μας.. Ότι νά'ναι δηλαδή!!


Ας ξεκινήσουμε με τον Αλογοσκούφη.. Συναντήθηκε σήμερα με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να συζητήσουν για τους νέους φόρους και τα αιτήματά τους και αυτό που βγήκε από την κουβεντούλα ήταν το εξής..
Ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και να περιορίσει την φοροδιαφυγή με αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους. Κάτι ακούγεται για επιβολή κεφαλικού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, μία μεγάλη αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων, η επιβολή φόρου υπεραξίας στις μετοχές και η μη τιμαριθμοποίηση -για άλλη μία χρονιά- της φορολογικής κλίμακας. Αυτό δηλαδή που βγαίνει από την συζήτηση είναι πως η κυβέρνηση θα επιβάλλει πάλι φόρους που αγγίζουν όλους ασχέτως οικονομικής κλίμακας..
Και όλα αυτά για ποιο λόγο?? Γιατί η κυβέρνηση ψάχνει πώς να καλύψει τρύπες στο έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού που θα φθάσει το 1,7 δισ. ευρώ και για αυτό το λόγο αναζητά τρόπους ώστε το 2009 να αυξηθούν τα έσοδά της περισσότερο από 4 δισ. ευρώ!



Και ρωτάω εγώ αφελώς!

Μόνο με φόρους που θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους πρέπει να καλύψεις τα ελλείμματα του προυπολογισμού?? Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια τους.. Τα δάνεια και οι κάρτες τους πνίγουν, περιμένουν πως και πως το επίδομα θέρμανσης να πληρώσουν τις οφειλές προς τις τράπεζες, όχι για το πετρέλαιο (το χειμώνα θα καίνε ξύλα για να ζεσταθούν), βλέπουν τα πάντα να ανεβαίνουν εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις τους και εσύ πάλι αυτούς θα πλήξεις??
Και μετά έχεις πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή.. Αν δεν έχει ο άλλος να πληρώσει τους φόρους, τι να κάνει?? Ή θα φοροδιαφύγει ή θα πρέπει να ληστέψει καμία τράπεζα!

Και μια τελευταία ερώτηση για σένα..

Τους βιομηχάνους θα τους χαϊδέψουμε πάλι?? Τι ρωτάω?? Βέβαια, αφού αυτοί χρηματοδοτούν τις καμπάνιες του Αλογοσκούφη και του κάθε Αλογοσκούφη, είναι τώρα ώρα να τους αγριέψουμε?? Όχι τίποτα άλλο, έχουμε και ευρωεκλογές του χρόνου..!


Συνεχίζουμε με τον προστάτη της τιμιότητας και της διαφάνειας, τον αξιότιμο πρωθυπουργό κύριο Καραμανλή! Από τότε που είναι στην κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι έχουν ξεσκεπαστεί όλα τα σκάνδαλα.. Μόνο που η ανακάλυψη των σκανδάλων κύριε πρωθυπουργέ δεν είναι από μόνη της ικανή και αναγκαία συνθήκη για την πάταξη της διαφθοράς! Το θέμα είναι, όταν τα ξεσκεπάζεις όλα αυτά, να έχεις το θάρρος να προχωρήσεις σε πράξεις και να καταδικάσεις τους εμπλεκόμενους δίχως να υπολογίσεις το πολιτικό κόστος..
Όταν για τις υποθέσεις της Siemens, του ΟΤΕ και των ομολόγων λες ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη, όταν την υπόθεση Ζαχόπουλου την βάζεις στο αρχείο μαζί με τις 3 προηγούμενες, ξαναβάζεις τον Κουκοδήμο στη βουλή (ο οποίος παρακαλούσε τον Τριανταφυλλόπουλο να μην προβάλει το θέμα) και δεν "φεύγεις" τον Παυλίδη που τα έπαιρνε από επιχειρηματία για να μην αγχώνεσαι για την αυτοδυναμία της κυβέρνησής σου (και τρέχεις και παρακαλάς τον Μανώλη και τον Τατούλη να ψηφίσουν τα νομοσχέδια σου) , όταν καθαιρείς τον Ζορμπά γιατί ανησυχείς για το τι θα ανακαλύψει, δεν μπορείς κύριε πρωθυπουργέ να μιλάς για κυβέρνηση της διαφάνειας..
Απλά δίνεις στον ορισμό της (α)διαφάνειας μια νέα διάσταση.. Πλέον διαφάνεια στη χώρα μας σημαίνει το ξεσκέπασμα των σκανδάλων και εν συνεχεία το κουκούλωμά τους!


Κερασάκι στην τούρτα ο Γιωργάκης! Ο Γιωργάκης τώρα ανακάλυψε ότι υπάρχει ντόπινγκ και κάνει έκκληση σε όλους να σκεφτούν τι ευθύνες έχουν.. Γιωργάκη, όταν όλες οι κυβερνήσεις θεσπίζουν μέτρα για την μετέπειτα δια βίου εξασφάλιση των ολυμπιονικών και τους δίνουν τόσα προνόμια προωθώντας τον ανταγωνισμό και όχι το ευ αγωνίζεσθαι, τι περιμένεις να κάνουν οι αθλητές?? Και αυτοί άνθρωποι είναι.. Με τα λεφτά που παίρνουν από τους συλλόγους τους και με μια μειοψηφία να παίρνει κάτι παραπάνω από τους σπόνσορές τους, τι να κάνουν?? Δεν πρέπει να ζήσουν και αυτοί??


Και κάτι τελευταίο προς τον κύριο Μίνωα Κυριακού.. Όταν το 2004 παρακαλούσες να σταθείς δίπλα στη Χαλκιά και στους υπόλοιπους μιλώντας για εθνική υπερηφάνεια ήταν όλα καλά, έτσι?? Τώρα που πήραμε μόνο 4 μετάλλια και βγήκε στο φως τι συμβαίνει στον ελληνικό αθλητισμό, η Χαλκιά πέθανε και ντροπιάστηκε η χώρα μας, ε?? Κοίταξε να πληρώνεις καλύτερα τους αθλητές του συλλόγου σου ώστε να μην καταφεύγουν εκεί για να απολαύσουν τα ευνοϊκά μέτρα της πολιτείας και σταμάτα τις βαρύγδουπες δηλώσεις..


Από αυτές έχουμε χορτάσει όλοι μας.. Το θέμα είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να περάσουμε σε αυτή τη χώρα από τα λόγια στις πράξεις.. Γιατί όσο περνάει ο καιρός τα πάντα στην Ελλάδα γίνονται όλο και χειρότερα..

Τι προοπτική δίνετε κύριοι σε εμάς, στη νέα γενιά ανθρώπων?? Με όλους εσάς που έχουμε μπλέξει, με τι όνειρα θα βγούμε αύριο στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας?? Αντί να δουλεύουμε για να ζούμε, θα πρέπει να ζούμε για να δουλεύουμε και να πληρώνουμε τους φόρους σας??


Αλλάξτε νοοτροπία και τακτικές όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί δεν θα αργήσει η μέρα που πρωθυπουργός θα βγει ο κανένας και στα έδρανα της Βουλής θα κάθονται, αντί για εσάς, σκιάχτρα.. Έτσι και αλλιώς όλα αυτά δεν μπορούν να φέρουν τη χώρα και τους πολίτες της σε χειρότερη θέση από αυτή στην οποία την έχετε φέρει εσείς...

No comments: